Δεν ελπιζω τιποτα ουτε και ειμαι λεφτερος

Ειμαι ενας πολίτης Β’ κατηγορίας που ζεί σε μια σχιζοειδή χώρα με Ανατολίτικες παραδόσεις αλλά Δυτική κουλτούρα. Β’ κατηγορίας γιατί δουλεύω ως κύνας ενώ ο πολίτης Α’ κατηγορίας που σκύβει το κεφάλι του στο εκάστοτε κόμμα πάντα έχει μια καβάντζα. Δεν είμαι λέφτερος γιατί η μία κυβέρνηση της Δεξιας αφησε εντελώς ανεξέλεγκτο το μεγάλο κεφάλαιο ενώ η άλλη κυβέρνηση της Αριστεράς άφησε ανεξέλεγκτους τους παρασιτο-συνδικαλιστές.

Δεν φταίει ο Συριζα ουτε η ΝΔ ουτε το ΠΑΣΟΚ. Φταίμε όλοι όσοι ανεχτήκαμε να βλέπουμε πολιτικάντηδες να τρώμε δίπλα μας και να μην τους μπουγελωνουμε με τη γαριδομακαρανόδα τους. Αλλά που να τους φτάσεις, ντουζίνες παρατρεχάμενοι και γλύφτες τους προστατεύουν.

Φταίμε όλοι εμείς που αντί των δυτικών παραδόσεων της αριστείας νοιώθουμε καλύτερα με τις ανατολίτικες παραδόσεις της οικογενειοκρατίας ακόμη και σε ιδρύματα όπως τα πανεπιστήμια. Πληρώνω τους φόρους για το γυιο/κορη του εκάστοτε καθηγητή να κάνει το παιδί του καθηγητή, αλλά ο γείτονας μου κολλάει στην τηλεόραση όταν εκθειάζεται κάποια τέτοια δυναστία στην TV λές και το δεν είναι και το δικό του παιδί που έχει αποκλειστεί απο την θέση αυτήν.

Φταίμε όλοι εμείς γιατί δεν μαστιγώνουμε τους δημοτικούς υπαλλήλους εκ’ δεξιών και ευωνύμων όταν τους βλέπουμε να λιάζονται εν ώρα εργασίας εν είδη αραβικής ευδαιμονίας καθώς η χώρα φλέγεται τριγύρω τους.

Δεν ελπίζω σε τίποτα, φοβάμαι για το παιδί μου, και το δικό σας.

Advertisements

One thought on “Δεν ελπιζω τιποτα ουτε και ειμαι λεφτερος

  1. negentropist says:

    Συντονιζόμαστε απόλυτα…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: