Οδηγίες προς Ναυτιλευομένους Γονείς

Εχω μια ιδέα για μιά νέα υπηρεσία και θα ήθελα τη γνώμη κάποιων απο εσάς που θα θέλατε να συμμετάσχετε. Ως γνωστόν έχω βγάλει το rautor σαν open source. Αυτό όμως δεν διευκολύνει καθόλου ενα μή τεχνογνώστη γονέα να προστατεύσει και να παρακολουθήσει τα παιδιά του απο την κακή χρήση του Internet.

Σκέφτηκα λοιπόν, στήνει κάποιος με resources (χρήμα κυρίως) ενα server όπου ο rautor μπορεί να αποστέλλει και αποθηκεύει τα screenshots κ.λ.π. Στο τέλος κάθε μήνα ή όποτε επιλέγει ο εκάστοτε γονέας, μπορεί να του αποστέλλεται ένα CD όπου να είναι καταγεγραμμένη η εν λόγω χρήση μαζί με τον RautorViewer. Υπάρχουν διάφορα νομικά ζητήματα αλλά πιστεύω πως ξεπερνώνται.

Επιπροσθέτως έχω και άλλο ένα μικρό προγραμματάκι που προηγείται του opendns ενός ή δύο ετών. Το kidmon που μπορείτε να το βρείτε στο site μου, κλειδώνει τον υπολογιστή να χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο proxy. Το proxy αυτό λοιπόν μπορεί να κάνει και φιλτράρισμα περιεχομένου ώστε να περιοριστεί τα downloads των κακόβουλων σελίδων.

Ιδέες / σχόλια ;

Προσοχή: ο rautor αυτή τη στιγμή έχει ήδη τη δυνατότητα session upload αλλά μόνο μέσω FTP που δέν είναι πρωτόκολλο ασφαλές για χρήση WAN. Αναπτύχθηκε για ενδοεταιρική χρήση όπου η πρόσβαση στο καλώδιο είναι περιορισμένη. Τη στιγμή που υπάρχει επικοινωνία μέσω WAN (adsl) η ασφάλεια παύει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: